Sdílíme s vámi náš ovocný svět
Blog
Džem z lesních borůvek
- Napsal Andrea
-
přečteno 1274×
Sezóna sběru lesních borůvek právě vrcholí, takže je správný čas zavařit si borůvky do džemu. Dnes vám ukážu jednoduchý a rychlý recept, jak si udělat domácí borůvkový džem. A to takový, který dlouho vydrží, má jemnou texturu a je božsky lahodný. V receptu použiji snížené množství cukru.
Jak uskladnit jablka na zimu
- Napsal Tereza
-
přečteno 11379×
V České republice je jablko nejvíce konzumovaným ovocem. Není se čemu divit. Na světě existuje tisíce odrůd jablek, od sladkých až po kyselá. Každý si tak přijde na své. Jak je ale správně skladovat? Pojďme se tomu podívat na jadérko.
4 tipy pro třešňovou bublaninu
- Napsal Andrea
-
přečteno 1851×
Jaká je nejlepší bublanina? Přece bublanina s třešněmi přímo ze sadu. Chcete vědět jak na to? Zvládne to opravdu každý. Zde najdete celý recept a pár tipů, čeho se při pečení vyvarovat a co naopak nezapomenout, aby vám doma vznikla nadýchaná a vláčná třešňová bublanina. Navíc pokud neradi odpeckováváte třešně ručně, máme pro vás užitečnou radu.
Řízená degustace cideru
- Napsal Admin
-
přečteno 958×
V následujícím článku vám řekneme, co můžete očekávat jako přihlášený degustátor při degustaci cideru. My už jsme se zúčastnili v roce 2020 a 2022 v rámci udělovaného ocenění World Cider Seal na mezinárodním pivním festivalu v Českých Budějovicích. V minulosti jsme také jako výrobci měli příležitost degustovat cider na soutěži SISGA v Asturii, která je považována za kolébku španělské sidry. O chuti asturské sidry se určitě ještě rozepíšeme jindy.